Vreme pripreme: 30 minuta
4 porcije
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
½ sitno seckanog crnog luka
2 šargarepe iseckane na kolutiće
2 sitno seckane stabljike celera
2 sitno seckana čena belog luka
1 kašika italijanskog začinskog miksa (sušeni origano, bosiljak, mažuran i majčina dušica)
1 iseckana bela repa
1 mali oguljeni i iseckani slatki krompir (oko 150 g)
1 iseckan paštrnak
400 g oceđenog belog pasulja iz konzerve
500 ml (2 šolje) bujona od povrća
200 g seckanog lišća kelja
sveže mleveni crni biber
šaka krupno sečenog peršuna
ISPROBAJTE I… Supu od piletine i ječma
Priprema:
Maslinovo ulje zagrejte u loncu na srednjoj temperaturi. Dodajte mu crni luk, šargarepu, celer, beli luk i italijanski začinski miks, a zatim dinstajte povrće tri minuta, to jest dok ne omekša. Dodajte repu, slatki krompir, paštrnak, pasulj i 375 ml (1½ šolje) vode, a zatim pustite da provri. Smanjite vatru da se čorba lagano krčka. Poklopite i kuvajte još 20 minuta, dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte lišće kelja i kuvajte još pet minuta.
Pobiberite, sipajte u činije i začinite krupno seckanim peršunom.
Nutritivne vrednosti: Porcija sadrži oko 215 kcl, 7 g proteina, 6 g ukupne masti (od toga 1 g zasićene masti), 24 g ugljenih hidrata, 12 g vlakana.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net