Za 8 osoba
Vreme pripreme: 45 minuta
Sastojci:
3 jajeta
120 g ječmenog brašna
100 g putera
200 g rikota sira
100 g fruktoze
100 g čokolade za dijabetičare
1 kašika kakao praha
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
1. Penasto umutiti jaja s fruktozom, pa dodati rastopljeni puter i rikota sir.
2. Čokoladu otopiti na nižoj temperaturi, a zatim je umešati u prethodnu smesu. Na kraju dodati kakao i brašno pomešano s praškom za pecivo.
3. Kalup za tortu prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu. Tortu peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 30 minuta. Proveriti čačkalicom da li je sredina pečena.
4. Kada je gotova, tortu ostaviti u kalupu da se ohladi, a potom je prebaciti na ravan tanjir, posuti fruktozom preko ukrasnog šablona i pre služenja iseći na kriške.
Nutritivna vrednost po porciji: 310 kalorija 8 g proteina, 18 g masti, 27 g ugljenih hidrata
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net