Sastojci za 12 mafina:
100 g pšeničnog brašna
100 g speltinog brašna
malo (navrh noža) sode bikarbone
50 g mesa avokada
50 g seckane čokolade za dijabetičare
kašika mlevenog rogača
kašika kakao praha
50 ml jogurta
1 jaje
malo kokosovog brašna
ISPROBAJTE I…
Kolači od čokolade s bademom i čija semenkama
Priprema:
Pomešajte obe vrste brašna sa sodom bikarbonom. U drugoj činiji penasto umutite jaje, kojem ćete potom dodati jogurt. Mutite to još malo pa ubacite izgnječeni avokado. Dodajte tome čokoladu, rogač i kakao. Sve sastojke pažljivo sjedinite u glatku masu, a zatim sipajte testo u papirne korpice. Mafine pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni C, dvadesetak minuta. Kad budu gotovi, pospite ih kokosovim brašnom.
Energetska vrednost po mafinu: oko 110 kalorija, 5 g proteina, 4,4 g masti i oko 14 g ugljenih hidrata.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net