Za 4 osobe
Vreme pripreme: 55 minuta
Sastojci:
1 šolja pasulja
1 vezica zeleni
1 crni luk
1/2 praziluka
4-5 paradajza
2 čena belog luka
so
biber
začini
ulje
peršun
lovorov list
Priprema:
1. Pasulj potopiti u hladnu vodu i ostaviti da stoji do jutra.
2. Sutradan ga staviti da se kuva, a tu prvu vodu, nakon što provri, proliti i pasulj sipati u drugu vodu. Dodati zelen, nekoliko zrna bibera i listić lovora, pa sve kuvati dok pasulj potpuno ne omekša.
3. Na malo ulja propržiti crni, beli luk i praziluk, a paradajz nakratko potopiti u vrelu vodu, oljuštiti ga, a potom ga i iseckati na kockice.
4. Propržiti iseckan paradajz zajedno s lukom, pa dodati kuvani pasulj i vodu u kojoj se kuvao. Izvaditi povrće a čorbicu začiniti po ukusu. Posuti seckanim peršunom pre služenja.
Foto: Arhiva magazina Dijabetes
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net