Za 4 osobe
Vreme pripreme: 15 minuta
Sastojci:
2-3 sveže cvekle
200 g mladog sira
maslinovo ulje
začinsko bilje po želji (ruzmarin, timijan, bosiljak i dr.)
Priprema:
1. Oljuštiti cveklu i iseći je na kolutove debljine 0,5 cm.
2. Sir takođe iseći na kriške iste debljine kao i cveklu, i složiti ga sa strane.
3. Odgovarajućom modlicom izvaditi cvetiće i od cvekle i od sira, pa ih neizmenično slagati jedan preko drugog.
4. Sve preliti uljem i posuti seckanim začinskim biljem. Poslužiti odmah jer će cvekla obojiti sir nakon nekog vremena.
Napomena: Ovoj kombinaciji po želji možete dodati još jedan sloj svežeg koloritnog povrća poput krastavca. Barena ili pečena cvekla podiže nivo šećera u krvi i može pospešiti gojenje, a sirova i sveža idealno je povrće protiv zatvora i gojaznosti.
Foto: Arhiva magazina Dijabetes
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net