"Dijabetes" magazin
  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas
10 brzih rešenja za opstipaciju
Dijabetes & predrasude
Sezona je druženja i… izazova za glikemiju
Dijabetes uzrokuje glavobolju
Ublažite nuspojave antidijabetika
HIPOGLIKEMIJA: Sve što treba da znate
Diabetiker vitamine – Vaša dnevna doza zdravlja
Dijabetološki savez Srbije pokrenuo kampanju ,,770.000″
Sprečite insulinsku rezistenciju i živite duže!

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

Idealan ručak: Pastirska pita od šampinjona

September 13, 2017

Za 4 osobe
Vreme pripreme: 60 min.

Sastojci:
400 g šampinjona
1 crni luk
1 praziluk
1 čen belog luka
1 zelena paprika
1 srednji karfiol
2 belanceta
so
biber
1/2 kašičice kurkume
peršunovo lišće
ulje

Priprema:
1. Crni luk i praziluk iseći na sitne kockice i propržiti na malo ulja. Šampinjone iseći na četvrtine ili listiće, a zatim ih sjediniti s lukom.
2. Svemu tome dodati usitnjeni beli luk, kockice paprike i začine po ukusu. Povrće dinstati nekoliko minuta, a zatim ga skloniti s ringle i posuti seckanim peršunom.
3. Karfiol podeliti na cvetiće i kratko ga obariti u slanoj vodi da omekša. Potom ga ocediti i usitniti u blenderu, tako da se pretvori u fini pire. Dodati umućena belanca, malo soli i pola kašičice kurkume.
4. Dinstano povrće rasporediti u kalupiće za pečenje. Preko povrća staviti pire od karfiola i kašikom napraviti šare. Sve peći u zagrejanoj rerni, dvadesetak minuta, i poslužiti toplo.
Nutritivna vrednost po porciji: 130 kalorija, 15 g proteina, 6 g masti, 10,4 g ugljenih hidrata

Savet: Budući da šampinjoni bogati proteinima, dugo će vas držati sitim.

 

VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Idealan ručak: Pastirska pita od šampinjona was last modified: September 13th, 2017 by Aleksandra Dudvarski
ishrana i dijabetespečurkerecepti
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
5 načina da pomognete starijim dijabetičarima
next post
Faktori rizika za nastanak gangrene

Informišite se još

Patlidžan kakav još niste probali

Smem li jesti suvo voće?

Poslastice od jesenjeg voća: Za vas kuva...

Čorba od bundeve s mesom

Cvetići od cvekle i sira

Kukuruzne pogačice s kurkumom

Sprečite pad šećera tokom noći

Neodoljive prolećne salate

Istina o dijabulimiji


Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu!

  • Prelistavamo novi broj! Dijabetes #48

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas

  • Umotajte u… papir!

  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

  • Dijabetes vas umara?

  • Dijabetes & predrasude

  • Sezona je druženja i… izazova za glikemiju

  • Dijabetes uzrokuje glavobolju

  • Ublažite nuspojave antidijabetika

  • HIPOGLIKEMIJA: Sve što treba da znate

Ishrana dijabetičara

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti...

    May 7, 2022
  • Umotajte u… papir!

    May 6, 2022
  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

    May 5, 2022

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved.


Back To Top