Poslastice za dijabetičare
Sastojci: 150 g keksa za dijabetičare, 100 g maslaca, 200 g neslanog mladog sira , 100 g neslanog krem sira , 150 g kiselog mleka, 3 jajeta, 20 g+15 g termostabilne zamene za šećer, 30 g brašna , sok 1 limuna, 300 g smrznutih višanja, 120 ml vode, 100 g kokosovog brašna
ISPROBAJTE I… Neodoljivi spoj voća i sira
Prirema: Izmrvljeni keks umutite sa 80 g maslaca dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pripremite pleh i obložite ga pek papirom, pa preko papira ravnomerno rasporedite keks.
Umutite mladi i krem sir, pa dodajte kiselo mleko i jaja. Posebno se pomešajte 50 g zamene za šećer, brašno i preostali maslac. Pažljivo sjedinite ove dve smese i dodajte limunov sok.
Ovu masu od sira sipajte preko kore od keksa. Rernu zagrejte na 180 stepeni Celzijusa, pa pecite oko 45 minuta. Dok se peče baza za čizkejk, skuvajte preliv. Voće kuvajte sa zamenom za šećer i vodom, sve dok voda skoro potpuno ne ispari. Ohladite ga i sipajte preko hladnog čizkejka. Pospite kokosovim brašnom.
Pripremljen kolač je za 24 parčića. Veličina porcije: oko 60 g. Nutritivna vrednost po porciji: 160 kalorija, 7 g proteina, 9 g masti, 8 g ugljenih hidrata.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net