Sastojci:
200 g belog mesa, 50 g mesnate slanine, malo maslinovog ulja, 1 manja tikvica, začini po ukusu (so, biber, beli luk, ruzmarin, kari, čili…)
Priprema:
Meso iseckajte na kockice pa kratko pecite na malo maslinovog ulja, na jakoj vatri. Smanjite temperaturu i pecite još deset minuta, dok meso ne porumeni. Začinite po ukusu. Dodajte sitno seckanu mesnatu slaninu pa dinstajte na laganoj vatri dok meso ne bude gotovo. Kad bude spremno, ogulite tikvicu, pa pomoću ljuštilice napravite rezance. Izmešajte meso i špagete od tikvica, ali nemojte dugo da kuvate, da se tikvice ne bi raspale. Dovoljno je minut-dva. Ova količina dovoljna je za dve porcije.
Nutritivna vrednost po porciji: 310 kalorija, 24 g proteina, 21 g masti, 4 g ugljenih hidrata (4 g UH)
Foto: Guliver/Thinkstock
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net