Češće konzumiranje jela spremljenih kod kuće, umesto onih u restoranima, definitivno pomaže u održavanju vitkog struka i smanjuje rizik od pojave dijabetesa tip 2. Kao deo dve veće studije, istraživači su pratili oko 100.000 subjekata oba pola u periodu od 25 godina. (Nijedna od ovih osoba nije bila dijabetičar.) Ispitanici koji su pripremali od 11 do 14 obroka kod kuće smanjili su svoj rizik od dijabetesa tip 2 za 14% od onih koji su nedeljno jeli šest (ili manje) obroka spremljenih u kućnim uslovima. Ispitanici koji su češće jeli izvan kuće takođe su više uvećali telesnu masu u toku studije. No, i pored ovih zapažanja, naučnici nisu uspeli da dokažu uzrok i efekat.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net