"Dijabetes" magazin
  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas
10 brzih rešenja za opstipaciju
Dijabetes & predrasude
Sezona je druženja i… izazova za glikemiju
Dijabetes uzrokuje glavobolju
Ublažite nuspojave antidijabetika
HIPOGLIKEMIJA: Sve što treba da znate
Diabetiker vitamine – Vaša dnevna doza zdravlja
Dijabetološki savez Srbije pokrenuo kampanju ,,770.000″
Sprečite insulinsku rezistenciju i živite duže!

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Saveti

Jefitno i zdravo: Recepti za jela kojima ćete uštedeti novac!

August 2, 2017

 
 
Evo predloga kako da uštedite! Sami pripremajte hleb, jela koja kuvate u većoj količini zamrzavajte po obrocima, a ostatke ne bacajte već od njih napravite neko novo jelo – čorbu, paštetu ili namaz!

Domaći integralni hleb
Sastojci: 100 g pšeničnog brašna, 200 g ražanog brašna, 300 g mekog speltinog brašna, kašičica morske soli, 1 prašak za pecivo, 2 vrhom pune kašike raznih semenki (suncokret, lan, susam, golica…), 3 dl kiselog mleka, 2 do 2,5 dl mlake vode, 4 kašike maslinovog ulja

U dubljoj posudi pomešajte sve suve sastojke, pa dodajte one vlažne, i mutite pet minuta mikserom na koji ste stavili spiralne nastavke. Počnite s minimalnom brzinom, pa je postepeno pojačavajte. U posudi za pečenje obloženoj pek-papiirom formirajte veknu. Zasecite hleb po površini i ostavite ga da odmori oko 30 minuta. Pecite ga u zagrejanoj rerni (na 200 stepeni C) oko sat vremena. Potom ga umotajte u pamučnu krpu, a posle 15 minuta prebacite ga u plastičnu kesu. Dobro zatvorite i ostavite da se ohladi. Ovako pripremljen hleb može ostati mekan i ukusan i po nekoliko dana.
Nutritivne vrednosti za parče od oko 40 g: 88 kcal, 3,5 g proteina, 3 g masti, 19,9 g UH

Namaz od krem sira
Sastojci: 100 g krem sira, iseckan komad praziluka (oko 10 cm, 70 g), sardina iz konzerve (oceđena od ulja), malo soli i bibera
Sve sastojke dobro izmešajte dok ne dobijete kremastu masu. Podelite masu na dva dela. U drugu ćete dodati kašiku ajvara.
Nutritivne vrednosti za porciju od oko 40 g: 160 kcal, 10 g proteina, 11,9 g masti, 1,1 g UH
Nutritivne vrednosti za porciju od oko 40 g s ajvarom: 195 kcal, 12 g proteina, 12,3 g masti, 1,8 g UH

 

Ostale recepte potražite na strani 2!

Jefitno i zdravo: Recepti za jela kojima ćete uštedeti novac! was last modified: August 2nd, 2017 by Aleksandra Dudvarski

Pages: 1 2

dijabetes receptipileći potaž
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Magli vam se vid? Pravac lekar!
next post
Predlozi za ručak “za poneti”

Informišite se još

Kako izgubiti prvih 5 kg

Kako se izboriti sa sporim zarastanjem rana?

Jesenji udar dočekajte spremni

Supernamirnice za osobe s dijabetesom

Lista pitanja koja treba da postavite svom...

Želite bebu? Važno je da pripremite telo...

Kako sprečiti glavobolju

10 jednostavnih vežbi za oči

Berberin: Efikasan biljni antidijabetik!


Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu!

  • Prelistavamo novi broj! Dijabetes #48

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas

  • Umotajte u… papir!

  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

  • Dijabetes vas umara?

  • Dijabetes & predrasude

  • Sezona je druženja i… izazova za glikemiju

  • Dijabetes uzrokuje glavobolju

  • Ublažite nuspojave antidijabetika

  • HIPOGLIKEMIJA: Sve što treba da znate

Ishrana dijabetičara

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti...

    May 7, 2022
  • Umotajte u… papir!

    May 6, 2022
  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

    May 5, 2022

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved.


Back To Top