Sastojci:
2-3 veze mladog luka
200 g dimljenog tofu sira
1 jaje
1 kašičica kurkume
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice morske soli, malo mešavine mlevenog bibera, luk vlašac
Priprema:
Tofu sir izmrvite pa pomešajte s kurkumom, morskom solju i mešavinom mlevenog bibera. Na ulju dinstajte luk dok ne postane proziran i staklast. Dodajte izmrvljeni tofu i pržite još tri do pet minuta. Sve dobro izmešajte pa prelijte umućenim jajetom. Kad sve bude dobro ispečeno, kajganu pospite seckanim lukom vlašcem.
Ova količina dovoljna je za dve porcije.
Nutritivne vrednosti po porciji: 330 kalorija, 19 g proteina, 18 g masti, 10,8 g ugljenih hidrata (10,8 g UH)
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net