Vreme pripreme 35 minuta
Sastojci:
8 jaja
300 g šampinjona
1 praziluk
1 paprika
so
biber
ulje
seckani peršun
puter
brašno za posipanje
Priprema:
1. Praziluk i papriku iseći na kockice, a šampinjone na fine listiće. Sve zajedno propržiti na malo dozvoljenog ulja, tako da povrće malo omekša. Posoliti i pobiberiti po ukusu, posuti seckanim peršunom i pomeriti s ringle kad je gotovo.
2. Vatrostalne posudice ili šoljice namazati puterom i posuti s malo integralnog brašna. Jaja umutiti žicom i malo posoliti po ukusu.
3. U svaku šolju staviti po tri-četiri kašike fila i dopuniti umućenim jajima. Sve prebaciti u pleh, radi lakšeg prenošenja, i staviti u rernu da se peče na 200 stepeni C oko 15-20 minuta.
Napomena: Kajganu u šolji možete pripremiti i u mikrotalasnoj rerni, a kombinacija povrća može biti različita.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net