"Dijabetes" magazin
  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas
10 brzih rešenja za opstipaciju
Dijabetes & predrasude
Sezona je druženja i… izazova za glikemiju
Dijabetes uzrokuje glavobolju
Ublažite nuspojave antidijabetika
HIPOGLIKEMIJA: Sve što treba da znate
Diabetiker vitamine – Vaša dnevna doza zdravlja
Dijabetološki savez Srbije pokrenuo kampanju ,,770.000″
Sprečite insulinsku rezistenciju i živite duže!

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

Keks od ovsenih pahuljica, đumbira i čokoladnih mrvica

May 25, 2018

Sastojci: 125 g speltinog brašna, 125 g ovsenih pahuljica, 2 kašičice stevije u prahu (ili više, po želji), pola kašike đumbira u prahu, četvrtina kašike cimeta u prahu m, četvrtina kašike soli, 1 kašika praška za pecivo, 125 g neslanog putera, 2 sitno seckane suve kajsije, 30 ml biljnog mleka, 50 g mrvica (komadića) crne čokolade

ISPROBAJTE I… Kolače sa lešnicima
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni C. U veći pleh stavite dve šire trake papira za pečenje. Pomešajte suve sastojke u širokoj činiji, a zatim dodajte puter i mešajte dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte đumbir i mleko, a smesu zatim dodatno izmešajte rukama. Blago istanjite smesu i obmotajte je tankom providnom folijom. Ostavite je u frižideru da se ohladi 30 minuta. Kad se smesa ohladi, izvadite je iz frižidera i presecite na dva dela. Dlanom ih kotrljajte po površini posutoj brašnom dok ne razvaljate testo na debljinu od 4 mm. Oblikujte keks (modlama ili nožem), koji ćete zatim poredati na trake papira za pečenje. Pecite 10 minuta, dok keks ne dobije zlatnosmeđu boju na ivicama. Izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi i malo otvrdne. Proces ponovite s preostalom smesom.
Nutritivne vrednosti za jedan keks: oko 105 kalorija, 1,9 g proteina, 6,5 g masti, 10,4 g ugljenih hidrata.
Hranjiva svojstva: Ovsene pahuljice bogat su izvor antioksidansa, uključujući vitamin E. Đumbir je po količini antioksidansa odmah iza nara i bobičastog voća. Crna čokolada pokazala se kao bogatija antioksidansima, flavanolom i polifenolom.

VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Keks od ovsenih pahuljica, đumbira i čokoladnih mrvica was last modified: May 25th, 2018 by Aleksandra Dudvarski
keksposlasticeslatkiši
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Menopauza i dijabetes
next post
Deca i dijabetes: Mališan na ekskurziji

Informišite se još

Moćni tandem: prebiotici & probiotici

Jesenji đuveč

KINOA: Čudotvorno zrno

Superhrana za osobe s dijabetesom

Rolnice od tikvica u sosu od paradajza

Isprobajte špagete od tikvica s mesom

Supa od piletine i ječma

Zimnica na 3 načina

Zašto treba da jedete SOČIVO


Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu!

  • Dijabetes #50: Prelistavamo novi broj

  • ZELJONKA ORGINAL SSSR – Konačno i u Srbiji!

  • Dijabetes #49: Prelistavamo novi broj!

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas

  • Umotajte u… papir!

  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

  • Dijabetes vas umara?

  • Dijabetes & predrasude

  • Sezona je druženja i… izazova za glikemiju

  • Dijabetes uzrokuje glavobolju

Ishrana dijabetičara

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti...

    May 7, 2022
  • Umotajte u… papir!

    May 6, 2022
  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

    May 5, 2022

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved.


Back To Top