Za 4 osobe
Vreme pripreme: 45 minuta
Sastojci:
300 g brašna
250 g putera
250 g fruktoze
4 jajeta
50 ml limunovog soka
naribana korica 1 većeg limuna
1/2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
1. Izmešati 225 g brašna i 50 g fruktoze, dodati kockice putera i povezati sve sastojke u prhko testo. Po potrebi, dodati nekoliko kašika hladne vode da bi se sastojci lakše sjedinili.
2. Kalup veličine 20 x 30 cm obložiti papirom za pečenje, pa utisnuti testo tako da se dobije ravna podloga.
3. Penasto umutiti jaja, fruktozu, sok i koricu limuna. Na kraju umešati preostalo brašno pomešano s praškom za pecivo, sve fino izjednačiti i preliti time koru.
4. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 30 minuta. Proveriti prstom da li je korica mekana i, ako je potrebno, produžiti pečenje za još nekoliko minuta. Ostaviti ga da se potpuno ohladi u kalupu, a zatim ga iseći na kocke ili trouglove.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net