Suvi sastojci:
80 g integralnog pšeničnog brašna
80 g ovsenih pahuljica (ili 40 g ovsenih + 20 g ražanih + 20 g kornfleksa)
70 g mlevenih pečenih lešnika
30 g termostabilne zamene za šećer
40 g čokolade za dijabetičare
1 kašičica cimeta
Vlažni sastojci:
80 g putera
1 kašika malteksa
1 ravna kašičica sode bikarbone
2 kašike ključale vode
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni C.
Sjedinite sve suve sastojke: brašno, pahuljice, mleveni lešnik i zamenu za šećer. Istopite puter i čokoladu, a zatim dodajte tome kašiku malteksa. U posebnu šoljicu ubacite kačičicu sode bikarbone, koju ćete zatim preliti proključalom vodom. Čim zapeni, dodajte je istopljenom puteru i čokoladi.
Od svih sastojaka napravite jednoličnu smesu. Testo neće biti kompaktno, ali moći ćete da formirate kuglice.
Kašičicom vadite testo i pravite od njega kuglice, koje ćete potom slagati po plehu obloženom pek-papirom.
Pecite ih desetak minuta.
Nutritivne vrednosti za kolačić od oko 30 g: oko 150 kalorija, 3 g proteina, 8 g masti i oko 9,5 g ugljenih hidrata.
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net