Za 4 osobe
Vreme pripreme: 45 minuta
Sastojci:
2 veće kelerabe
1 veza blitve
1 crni luk
2 čena belog luka
1 l pilećeg bujona
1 grančica celerovog lista
so
biber u zrnu
začinsko bilje
Priprema:
1. Kelerabu oljuštiti i iseckati na manje kocke, a listove blitve iseći na trake.
2. U dubljoj posudi, na malo dozvoljenog ulja, kratko propržiti luk presečen napola, a potom dodati iseckanu kelerabu, grančicu celerovog lista i pileći bujon.
3. Kuvati oko 20 minuta dok povrće ne omekša. Pri kraju kuvanja dodati listove blitve i ostaviti da se krčka još desetak minuta.
4. Štapnim mikserom usitniti povrće, ali ostaviti nekoliko kockica kelerabe sa strane za dekoraciju. Dodati začine po želji, pa čorbu ukrasiti kockicama kelerabe i seckanim peršunom.
Napomena: Keleraba je snažan antioksidans koji jača imunitet i potpomaže izbacivanje slobodnih radikala iz organizma.
Nutritivna vrednost za porciju: 129 kalorija, 16.8 g proteina, 3.8 g masti, 5.5 g ugljenih hidrata
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net