Osim što je veoma ukusan, snižava loš holesterol, olakšava varenje, jača organizam… Trebalo bi da ga jedemo što češće, pa smo za vas izdvojili fantastične recepte
Palačinka od kupusa i spanaća
Sastojci
- SPANAĆ
- JAJE
- PŠENIČNO BRAŠNO
- KUKURUZNO BRAŠNO
- MLEKO
Narendajte 200 g kupusa na što sitnije tračice, posolite ga, dobro izgnječite i ocedite. Odledite i ocedite 100 g spanaća. Napravite gušće testo za palačinke: umutite jedno jaje, oko 100 g pšeničnog brašna, supenu kašiku kukuruznog brašna i mleko. U ovako pripremljenu smesu dodajte isceđen kupus i spanać, pa sve dobro izmešajte. Dodajte mleveni biber i so, po ukusu. Formirajte deblje palačinke i s obe strane ih pržite u tiganju, na dobro zagrejanom ulju. Ove ukusne palačinke najlepše su ukoliko ih služite s prelivom koji ste napravili od 1 dl jogurta i 1 dl pavlake (dobro ih umutite), te sa malo belog luka i peršuna.
Nutritivne vrednosti za jednu palačinku od oko 60 g: 100 kalorija, 3,1 g proteina, 1 g masti, 13,8 g ugljenih hidrata
…
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net