Jednu glavicu crnog luka sitno iseckajte i lagano ga propržite na ulju (po preporuci nutricionista najbolji izbor jeste ulje koštica grožđa). Kad luk postane staklast, dodajte mu 300 g mlevenog mesa i sve zajedno dinstajte dok meso ne omekša. Na kocke isecite kilogram kupusa, operite ga, ocedite i posolite. Očistite jednu veću šargarepu, pa je iseckajte na kolutove. Pripremljeno povrće dodajte mesu, pa sve zajedno dinstajte petnaestak minuta, uz stalno mešanje, a zatim dolijte 200 ml soka od paradajza. Sve začinite mešavinom sušenog bilja, po izboru, biberom i sa malo morske soli. Dodajte iseckan peršun, stavite poklopac i krčajte na laganoj vatri još desetak minuta, dok povrće ne omekša.
Nutritivne vrednosti za jednu porciju od oko 250 g: 270 kalorija, 15,9 g proteina, 13,3 g masti, 8,7 g ugljenih hidrata
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net