Špageti od tikvica (ZA 2 OSOBE)
Vreme pripreme: 30 minuta
SASTOJCI
* 3 tikvice * 300 g pilećeg belog mesa * 2 kašike sveže seckanog peršuna * 2 čena belog luka * 4 kašike ulja od semenki grožđa * 3 kašike maslinovog ulja * sok od 1/2 limuna * mleveni beli biber * morska so * origano
Priprema:
1. Tikvice dobro operite pa vrhove odsecite, a pulpu zajedno s korom, pomoću noža za guljenje, isecite na listove. Listove naslažite jedan preko drugog, pa ih oštrim nožem isecite na dugačke rezance nalik špagetima.
2. U tiganju zagrejte malo ulja od semenki grožđa pa propržite rezance od tikvica oko 3 minuta. Potom ih izvadite iz masnoće i ocedite.
3. Suvišnu tečnost izbacite iz tiganja pa dolijte u njega još malo ulja od semenki grožđa i sačekajte da se zagreje.
4. Za to vreme, piletinu isecite na kockice 1 x 1 cm, pospite origanom i začinite po ukusu pa ubacite na vrelo ulje. Pržite neprekidno mešajući dok kockice ne porumene.
5. Posebno sjedinite maslinovo ulje s pasiranim čenovima belog luka, seckanim peršunom i malo soli.
6. Rezance od tikvica pospite prženom piletinom i prelijte smesom od ulja i belog luka pa polako promešajte.
Nutritivna vrednost za porciju: 330 kalorija, 33 g proteina, 19 g masti, 5,9 g ugljenih hidrata
Recept za ukusnu musaku potražite na strani 2!
Pages: 1 2