ZA 3 OSOBE
Vreme pripreme: 60 minuta
SASTOJCI:
* 200 g cvetova karfiola * 200 g cvetova brokolija * 2 belanceta *
1 veća konzerva oceđene tunjevine * 1/2 kašičice origana * 2 kašičice seckanog peršuna * 2 čena belog luka * 2 kašike dozvoljenog ulja * morska so * papirne korpice za mafine
ISPROBAJTE I… Sendviči, pite, mafini… BEZ TESTA!
PRIPREMA:
1. Cvetove karfiola i brokolija odvojte od drške i kratko blanširajte u slanoj vodi dok ne omekšaju. Ocedite ih od suvišne tečnosti i ostavite da se prohlade, pa sitno iseckajte.
2. Seckano povrće sjedinite s belancima, pasiranim belim lukom i tunjevinom. Dodajte peršun, origano i začine po želji pa polako promešajte.
3. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama pa u njih rasporedite pripremljenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok korica ne porumeni.
Savet: Mafine možete praviti i samo od brokolija ili karfiola, pod uslovom da duplirate količinu.
NUTRITIVNE VREDNOSTI po jednom mafinu (od ukupno 6 komada): oko 90 kalorija, oko 8 g proteina, oko 3 g masti, oko 4 g ugljenih hidrata
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net