Sastojci:
3 jajeta
100 g slanine
patlidžan (oko 200 g)
1 crni luk (oko 50 g)
2 crvene paprike (oko 200 g)
1 sveža ljuta papričica (po želji)
1 veza peršuna
50 g ovsenih mekinja
1 kašičica soli
Priprema:
Slaninu iseckajte na kockice; luk, papriku i ljutu papriku iseckajte sitno; patlidžan ogulite i isecite na kockice; peršun naseckajte vrlo sitno.
Propržite slaninu tako da postane hrskava, a zatim je izvadite. Na istoj masnoći propržite crni luk, papriku i ljutu papričicu (dodajte tome ravnu kašičicu soli). Pržite sve na jačoj vatri tri-četiri minuta. Zatim dodajte tome oceđeni patlidžan i pržite još pet minuta. Jaja umutite pa ih dodajte povrću. Na kraju ubacite u to slaninu, peršun i mekinje – pa sve dobro sjedinite. Napunite smesom kalupe za mafine skoro do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C, dvadesetak minuta.
Nutritivna vrednost po mafinu: 100 kalorija, 4 g proteina, 5,6 g masti, 4 g ugljenih hidrata.
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net