ZA 4 OSOBE
Vreme pripreme 90 minuta
SASTOJCI:
* 2,5 dl slatke pavlake + 1 dl za dekoraciju * 1 šipka vanile * 100 g krem sira * 5 g biljnog želatina (agar-agar) * 150 g odmrznutih malina
ZA PRELIV: * 2 kašike fruktoze * 1/2 limuna * 250 g malina * 1 dl vode *
5 g biljnog želatina (agar-agar)
ISPROBAJTE I… Mus od pomorandže i čokolade
PRIPREMA:
1. Za pripremu musa umutite slatku pavlaku u čvrst šlag.
2. Želatin prelijte sa 2 kašike hladne vode i sačekajte da nabubri pa ga dodajte u šlag od slatke pavlake. Ubaciti maline i krem sir pa sve zajedno umutite mikserom.
3. Posebno pripremite preliv. Maline izmiksajte pa sjedinite s vodom, fruktozom, nabubrelim želatinom (agar-agar razmutite sa 2 kašike hladne vode), sokom i rendanom korom limuna te zagrejte do tačke ključanja. Sklonite s ringle i ostavite da se ohladi (voditi računa da ne počne da se želira).
4. Mus od sira i šlaga razlijte u staklene čaše i ostavite da se stegne.
5. Preko musa sipajte preliv od malina i ostavite u frižider da se ohladi.
6. Slatku pavlaku ostavljenu za dekoraciju umutite u šlag. Napunite šlagom poslastičarski džak i dekorišite mus.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net