"Dijabetes" magazin
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Kako se pripremiti za operaciju
Nova ohrabrujuća otkrića
Resveratrol pomaže dijabetičarima
Cink sprečava komplikacije
“Pametni” insulin će nadmudriti dijabetes?
Istinita priča: Ne smeta mi da govorim o...
Istinita priča – Ne smeta mi da govorim...
MUČI VAS KONSTIPACIJA?
Domovima zdravlja vraćena savetovališta za dijabetes
Širom Srbije obeležen Svetski dan dijabetesa

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

Namirnice koje treba izbegavati

August 3, 2017

 

Prerađena hrana čini više od 70% odsto ljudske ishrane, što govori o tome koliko se zapravo (ne)zdravo hranimo. Naturopatski terapeut dr Džod Stanislav, koji ceo život ima dijabetes tipa 1, smatra da se većina proizvoda koji se prodaju u marketima ne mogu nazvati hranom, te je, u skladu s tim stanovištem, uradio istraživanje i napravio listu namirnica koje po svaku cenu treba izbegavati.
Kokice za mikrotalasnu
Kesice ovih kokica obložene su hemikalijama kako bi masnoća ostala unutar nje, ali na kraju te hemikalije, dok se zagrevaju, iscure u kukuruz. One prouzrokuju neplodnost, probleme sa štitnom žlezdom, rak, povećavaju nivo lošeg holesterola.

Guliver/Thinkstock

Paradajz u konzervi
Konzerve su obično obložene toksičnom hemikalijom bisfenolom A. Iako se to zapravo može desiti s bilo kojom
hranom u konzervi, u ovom slučaju kiselost paradajza uzrokuje da bisfenol A u većoj količini uđe u hranu.
Većina biljnih ulja
Ulja od uljane repice, soje i kukuruza ne samo što su genetski modifikovana, već tokom kuvanja vaš dobar
holesterol pretvaraju u loš. Za kuvanje preporučujemo ulje od kokosa, a za salate – devičansko, hladnoceđeno maslinovo ulje.
Mesne prerađevine
Šunke, salame i ćuretina uglavnom potiču od životinja koje su uzgajane u veoma lošim uslovima i koje su kljukane hormonima,
antibioticima, veštačkim aromama, bojama i natrijum-nitritom, sastojkom koji prouzrokuje rak.
So
So je esencijalna za život, ali ne pravi se svaka so na isti način. Stona so nema skoro ništa zajedničko s prirodnom solju. Morska ili himalajska so ne samo da ima manje sodijum-hlorida već sadrži i prirodne minerale kao što su silikon, fosfor i vanadijum.
 
Foto: Guliver/Thinkstock, Pixabay
 
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Namirnice koje treba izbegavati was last modified: August 3rd, 2017 by Aleksandra Dudvarski
dijabetes i ishrananezdrave namirnice
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
10 načina da se više krećete
next post
Magična moć žitarica

Informišite se još

Projica mešanog brašna s blitvom

Jelovnik za sedam dana

Salata od kelerabe

Tart s đumbirom i jabukama

Praznik za sva čula: Kolač s malinama...

Pljeskavice bez mesa – moguće je!

Mafini od povrća i jaja

Pileći batak s pirinčem

Samo dodajte povrće


Ostavite komentar Otkaži odgovor

Potražite novi broj na kioscima

  • NOVI BROJ MAGAZINA “DIJABETES” JE U PRODAJI!

Najnovije na sajtu!

  • Isprobajte osvežavajuće poslastice od višanja

  • KINOA: Čudotvorno zrno

  • Dijabetes i libido: Problemi u krevetu nisu nerešivi

  • Izborite se s METEOROPATIJOM

  • KUVAJTE PAMETNO – uštedite ugljene hidrate

  • Zamka zvana sedativ: Sve posledice konzumiranja ovih lekova

  • Kako tumačiti oznake za nutritivne vrednosti na ambalaži?

  • U glavnoj ulozi – pečurke

  • Uz redovno merenje lakše do ciljanih vrednosti

  • Isprobajte neodoljive poslastice od krušaka

Ishrana dijabetičara

  • Isprobajte osvežavajuće poslastice od višanja

    Apr 25, 2018
  • KINOA: Čudotvorno zrno

    Apr 25, 2018
  • Izborite se s METEOROPATIJOM

    Apr 24, 2018

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved. Designed and Developed by Color Press Magazini


Back To Top