"Dijabetes" magazin
  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas
10 brzih rešenja za opstipaciju
Dijabetes & predrasude
Sezona je druženja i… izazova za glikemiju
Dijabetes uzrokuje glavobolju
Ublažite nuspojave antidijabetika
HIPOGLIKEMIJA: Sve što treba da znate
Diabetiker vitamine – Vaša dnevna doza zdravlja
Dijabetološki savez Srbije pokrenuo kampanju ,,770.000″
Sprečite insulinsku rezistenciju i živite duže!

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

Namirnice koje treba izbegavati

August 3, 2017

 

Prerađena hrana čini više od 70% odsto ljudske ishrane, što govori o tome koliko se zapravo (ne)zdravo hranimo. Naturopatski terapeut dr Džod Stanislav, koji ceo život ima dijabetes tipa 1, smatra da se većina proizvoda koji se prodaju u marketima ne mogu nazvati hranom, te je, u skladu s tim stanovištem, uradio istraživanje i napravio listu namirnica koje po svaku cenu treba izbegavati.
Kokice za mikrotalasnu
Kesice ovih kokica obložene su hemikalijama kako bi masnoća ostala unutar nje, ali na kraju te hemikalije, dok se zagrevaju, iscure u kukuruz. One prouzrokuju neplodnost, probleme sa štitnom žlezdom, rak, povećavaju nivo lošeg holesterola.

Guliver/Thinkstock

Paradajz u konzervi
Konzerve su obično obložene toksičnom hemikalijom bisfenolom A. Iako se to zapravo može desiti s bilo kojom
hranom u konzervi, u ovom slučaju kiselost paradajza uzrokuje da bisfenol A u većoj količini uđe u hranu.
Većina biljnih ulja
Ulja od uljane repice, soje i kukuruza ne samo što su genetski modifikovana, već tokom kuvanja vaš dobar
holesterol pretvaraju u loš. Za kuvanje preporučujemo ulje od kokosa, a za salate – devičansko, hladnoceđeno maslinovo ulje.
Mesne prerađevine
Šunke, salame i ćuretina uglavnom potiču od životinja koje su uzgajane u veoma lošim uslovima i koje su kljukane hormonima,
antibioticima, veštačkim aromama, bojama i natrijum-nitritom, sastojkom koji prouzrokuje rak.
So
So je esencijalna za život, ali ne pravi se svaka so na isti način. Stona so nema skoro ništa zajedničko s prirodnom solju. Morska ili himalajska so ne samo da ima manje sodijum-hlorida već sadrži i prirodne minerale kao što su silikon, fosfor i vanadijum.
 
Foto: Guliver/Thinkstock, Pixabay
 
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Namirnice koje treba izbegavati was last modified: August 3rd, 2017 by Aleksandra Dudvarski
dijabetes i ishrananezdrave namirnice
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
10 načina da se više krećete
next post
Magična moć žitarica

Informišite se još

Medaljoni sa senfom

Varivo od brokolija s belim lukom i...

Snizite holesterol čajevima!

Testenina s pečurkama i pestom

Saznajte zašto je kinoa proglašena za supernamirnicu!...

Kolač sa limunom

Čorba od pasulja s paradajzom

Salata od kelerabe

7 neodoljivih ribljih specijaliteta


Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu!

  • Dijabetes #50: Prelistavamo novi broj

  • ZELJONKA ORGINAL SSSR – Konačno i u Srbiji!

  • Dijabetes #49: Prelistavamo novi broj!

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas

  • Umotajte u… papir!

  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

  • Dijabetes vas umara?

  • Dijabetes & predrasude

  • Sezona je druženja i… izazova za glikemiju

  • Dijabetes uzrokuje glavobolju

Ishrana dijabetičara

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti...

    May 7, 2022
  • Umotajte u… papir!

    May 6, 2022
  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

    May 5, 2022

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved.


Back To Top