ZA 2 OSOBE
Vreme pripreme: 30 minuta
Sastojci:
* 6 belanaca * nekoliko cvetova brokolija * 1 struk mladog luka * 1 kašika seckanog vlašca * 1 konzerva tunjevine * morska so * biber * dozvoljeno ulje
Priprema:
1. Cvetove brokolija odvojte od drške i isecite na manje komade, mladi luk očistite i isecite na tanke kolutove.
2. Posebno umutite belanca s prstohvatom soli u čvrst sneg. Ubacite seckani vlašac i prstohvat bibera pa polako promešajte varjačom.
3. Vatrostalnu činiju nauljite i sipajte u nju polovinu smese od belanaca. Po tome rasporedite brokoli, mladi luk i tunjevinu pa prekrijte ostatkom smese. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C dok belanca ne porumene.
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net