za 4 osobe
Vreme pripreme: 70 minuta
Sastojci:
500 g fileta oslića
1 limun
ulje
2 čena belog luka
2 glavice crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
100 g crnih maslina
1/2 kašičice cimeta
200 ml supe od povrća
400 pelata paradajza
1 veza peršuna
Priprema:
1. Filete oslića iseći na krupnije komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Crni luk iseći na kockice, beli luk ispasirati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati izgnječeni pelat paradajza, cimet i supu od povrća pa kratko prokuvati. Pred kraj kuvanja dodati sitno seckani peršun, crne masline i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i poslagati filete oslića. Preliti ih umakom od paradajza.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 45 minuta, dok riba ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
Savet: Crne masline dozvoljene su za ručak, ali za večeru se ne preporučuju. Prilikom kupovine odaberite one u maslinovom ulju.
Foto: Arhiva magazina
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net