Za 4 osobe
Vreme pripreme: 20 minuta
Sastojci:
4 paradajza srednje veličine
180 g tunjevine
1 manji ljubičasti luk
50 g crnih maslina
mleveni biber
limunov sok
peršunovo lišće
Priprema:
1. Paradajz dobro oprati pa mu vrhove odseći, a pulpu pažljivo izdubiti. Izvrnuti ih na tanjir i ostaviti da se malo ocede.
2. Izdubljenu sredinu paradajza i ljubičasti luk iseći na sitne kocke, a masline očistiti od koštica pa i njih nožem usitniti. Tunjevinu ocediti od ulja, pa sjediniti s pripremljenim sastojcima i lagano izmešati.
3. Dodati malo limunovog soka, začiniti biberom i posuti seckanim peršunom. Sve fino promešati, a zatim dobijenom smesom napuniti izdubljeni paradajz. Servirati na tanjire, vratiti poklopce i dekorisati po želji.
Nutritivna vrednost po porciji: 117 kalorija, 13 g proteina, 5,2 g masti, 4,3 g ugljenih hidrata
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net