"Dijabetes" magazin
  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Pitali smo stručnjaka
GOST U SPAVAĆOJ SOBI: Problemi u krevetu su...
PANKREAS tihi gospodar dijabetesa
Postoji pet vrsta dijabetesa
Pitali smo stručnjaka
Kako održati vitalnost tela i duha?
PRE MERENJA GLUKOZE obavezno perite ruke!
Da li je dijabetes tipa 2 izlečiv?
Koje su namirnice i vitamini naročito korisni za...
Kako da učinite obroke zdravijima?

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

Paradajz punjen tunjevinom

October 24, 2017

Za 4 osobe
Vreme pripreme: 20 minuta

Sastojci:
4 paradajza srednje veličine
180 g tunjevine
1 manji ljubičasti luk
50 g crnih maslina
mleveni biber
limunov sok
peršunovo lišće

Priprema:
1. Paradajz dobro oprati pa mu vrhove odseći, a pulpu pažljivo izdubiti. Izvrnuti ih na tanjir i ostaviti da se malo ocede.
2. Izdubljenu sredinu paradajza i ljubičasti luk iseći na sitne kocke, a masline očistiti od koštica pa i njih nožem usitniti. Tunjevinu ocediti od ulja, pa sjediniti s pripremljenim sastojcima i lagano izmešati.
3. Dodati malo limunovog soka, začiniti biberom i posuti seckanim peršunom. Sve fino promešati, a zatim dobijenom smesom napuniti izdubljeni paradajz. Servirati na tanjire, vratiti poklopce i dekorisati po želji.

Nutritivna vrednost po porciji: 117 kalorija, 13 g proteina, 5,2 g masti, 4,3 g ugljenih hidrata

Foto: Thinkstock
 

VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Paradajz punjen tunjevinom was last modified: October 24th, 2017 by Marina Marić
ishrana dijabetičarapunjeni paradajzreceptitunjevina
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
SIMPTOMI KOJE NE SMETE ZANEMARITI
next post
Poseta endokrinologu: Šta je sve potrebno da znate

Informišite se još

Namaz od avokada

Kačamak od heljde s mladim sirom

Rolovani pileći ražnjići s belim lukom

PRELIVI ZA SALATU: Napravite idealnu kombinaciju

Isprobajte: Čizkejk sa trešnjama i kokosom

Više svežeg voća i povrća… manje kilograma

Počastite se prazničnim kolačićima

Brokol: Zelena magija

Dijabetes recepti: Isprobajte slatkiše od višanja!


Ostavite komentar Otkaži odgovor

Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu!

  • Prelistavamo januarsko- februarski broj!

  • Jetra i dijabetes – naučite ih da žive u harmoniji

  • Napravite plan za sezonu prehlade i gripa

  • Svakodnevna aktivnost koju nećete ni primetiti

  • 10 načina da održite kontinuitet u mršavljenju

  • Počastite se prazničnim kolačićima

  • ZIMSKA JELA za gurmanski užitak

  • Ostaci jučerašnjeg ručka za stabilan nivo šećera

  • Sedmodnevni jelovnik za poboljšanje lipidnog statusa

  • Sprečite oscilacije glukoze – čilijem!

Ishrana dijabetičara

  • Jetra i dijabetes – naučite ih...

    Dec 24, 2018
  • 10 načina da održite kontinuitet u...

    Dec 24, 2018
  • Počastite se prazničnim kolačićima

    Dec 24, 2018

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved.


Back To Top