Za 4 porcije; Vreme pripreme: 30 minuta
Sastojci:
2 patlidžana
1 veći crni luk
1 žuta paprika babura
1 crvena paprika babura
1 zelena paprika babura
3 paradajza
1 čen belog luka
so
biber
ulje
ISPROBAJTE I… Ćuftice u patlidžanu
Priprema:
1. Patlidžan isecite na deblje kolutove zajedno s korom, a zatim ga stavite u pleh. Poprskajte ih s malo ulja, posolite i pobiberite, pa pecite u rerni oko 20 minuta, tek da omekšaju.
2. Crni luk isecite na rebarca, a potom ga blago propržite na malo ulja. Paprike očistite od semenki, pa ih isecite na kockice i propržite s lukom.
3. Paradajz nakratko potopite u vrelu vodu, a zatim ga oljuštite i usitnite. Spustite ga u tiganj pa ga dinstajte s lukom i paprikama. Dodajti tome sitno seckani beli luk i začinite sve po želji.
4. Na tanjir stavite kolut patlidžana, koji ćete potom nafilovati kašikom dinstanog povrća. Naizmenično ređajte patlidžan i povrće dok ne potrošite sav materijal. Sve pospite seckanim peršunom i poslužite dok je toplo.
Savet: Patliždan možete poslužiti kao posebno jelo, ili kao dodatak mesnom obroku.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net