"Dijabetes" magazin
  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas
10 brzih rešenja za opstipaciju
Dijabetes & predrasude
Sezona je druženja i… izazova za glikemiju
Dijabetes uzrokuje glavobolju
Ublažite nuspojave antidijabetika
HIPOGLIKEMIJA: Sve što treba da znate
Diabetiker vitamine – Vaša dnevna doza zdravlja
Dijabetološki savez Srbije pokrenuo kampanju ,,770.000″
Sprečite insulinsku rezistenciju i živite duže!

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

Pečurke s prepeličjim jajima

September 25, 2017

Za 2 osobe
Vreme pripreme: 35 min.

SASTOJCI:
8 većih pečuraka
8 prepeličijih jaja
150 g mesnate slanine
8 kašičica ajvara
8 parčadi hronohleba
morska so
4 čeri paradajza
dozvoljeno ulje
8 listova zelene salate
Priprema:
1. Klobuke pečuraka odvojte od drški.
2. Slaninu isecite na tanke listove i propržite na malo dozvoljenog ulja da porumeni. Potom je izvadite i ostavite na toplom.
3. Na masnoću od slanine rasporedite klobuke pečuraka tako da otvorom budu okrenute nadole. Pržite ih na umerenoj temperaturi dva-tri minuta. Potom ih okrenite, pa u udubljenje svakog šampinjona staviti po jedno prepeličje jaje. Preklopite i nastavite prženje na umerenoj temperaturi dok jaja ne budu gotova.
4. Okruglom modlom prečnika veličine šampinjona izvadite krugove iz sredine hronohleba. Istostirajte ih.
5. Na svaki kolut tostiranog hrono hleba nanesite kašičicu ajvara, odozgo postavite šampinjone s jajetom, a zatim sve pospite prženom slaninom i ukrasite polovinama čeri paradajza. Servirajte na listovima zelene salate.
Nutritivna vrednost po porciji: oko 500 kalorija, 25 g proteina, 30 g masti, 35 g ugljenih hidrata (70 % su biljna vlakna, ostatak su spororesorbujući UH, koji ne izazivaju nagle skokove šećera u krvi).

Foto: Guliver/Thinkstock

 

VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Pečurke s prepeličjim jajima was last modified: September 25th, 2017 by Aleksandra Dudvarski
pečurkeprepeličja jaja
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Isprobajte pire od čičoke
next post
Lekovi i hipoglikemija

Informišite se još

Da li konzumacija mleka IZAZIVA DIJABETES?

Zašto vitamin D ima ključnu ulogu u...

Vreme je za jagode!

Mafini od povrća i jaja

Mirisni kolači od mandarina i pomorandži

Moćni tandem: prebiotici & probiotici

Spelta: Magična moć drevne žitarice

Čokoladni užitak: Fini specijaliteti za čokoholičare

Kolač s borovnicama i STEVIJOM


Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu!

  • Prelistavamo novi broj! Dijabetes #48

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas

  • Umotajte u… papir!

  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

  • Dijabetes vas umara?

  • Dijabetes & predrasude

  • Sezona je druženja i… izazova za glikemiju

  • Dijabetes uzrokuje glavobolju

  • Ublažite nuspojave antidijabetika

  • HIPOGLIKEMIJA: Sve što treba da znate

Ishrana dijabetičara

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti...

    May 7, 2022
  • Umotajte u… papir!

    May 6, 2022
  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

    May 5, 2022

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved.


Back To Top