ZA 4 OSOBE
Vreme pripreme: 170 minuta
SASTOJCI
ZA ĆUFTICE:
* 500 g pilećeg belog mesa * 1 belance * 2 crvena luka * 1 crvena ljuta papričica * prstohvat sode bikarbone * 2 kašike seckanog peršuna *
1/2 kašičice mlevene paprike * 2 čena pasiranog belog luka * 1 kašika susama * prstohvat karija * morska so * dozvoljeno ulje
ZA SALATU:
* 1 limun * 1 krastavac * 2 paradajza * 1 crvena ljuta papričica * 4 rotkvice * morska so * dozvoljeno ulje
PRIPREMA:
1. Najpre pripremite smesu za ćuftice. Luk i crvenu ljutu papriku očistite i sitno ih iseckajte, beli luk ispasirajte, a pileće belo meso sameljite na mašini za mlevenje.
2. U činiji sjedinite mlevenu piletinu, crvenu ljutu papričicu, seckani mladi i beli luk. Dodajte belance, kari, sodu bikarbonu, susam i začine po ukusu, pa dobro izmešajte kako biste dobili ujednačenu smesu. Ostavite je u frižideru da miruje najmanje 60 minuta.
3. Nakon toga, od smese oblikujte ćuftice i pržite ih na vrelom ulju s obe strane, dok ne porumene.
4. Posebno pripremite salatu. Krastavac operite pa ga zajedno s korom pomoću noža za guljenje isecite na listove. Paradajz isecite na kocke, rotkvice na kolutove, a ljutu papričicu sitno iseckajte. Sve sastojke sjedinite, prelijte maslinovim uljem i sokom od limuna pa začinite po ukusu.
Nutritivna vrednost za porciju: 260 kalorija, 17 g proteina, 9,2 g masti, 5,5 g ugljenih hidrata
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net