Potrebno je:
Manji batak s karabatkom • ½ šolje integralnog pirinča • šargarepa • po manja šolja graška i kukuruza šećerca • supena kašika maslinovog ulja • morska so • biber • kur kuma • 2 manje šolje vode
Priprema:
U posudu s poklopcem stavite kašiku maslinovog ulja i kratko proprzite očišćen i opran pirinač. U drugu posudu stavite 2 šolje vode, pustite da provri, pa prelijte ovim pirinač. Promešajte, snizite temperaturu na minimum, poklopite i pustite da se kuva 10 minuta bez otvaranja poklopca. Dok se kuva, na malo ulja propržite povrće i na kraju tome dodajte oceđen i skuvan pirinač. Lagano promešajte, dodajte kurkumu i ostale začine pa poslužite uz pečeni batak.
Nutritivne vrednosti za porciju: 270 kcal, 30 g proteina, 9 g masti, 19,4 g UH
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net