Za 8 porcija; Vreme pripreme: 30 minuta
Sastojci: 500 g pilećeg belog mesa, veća zelena salata, jedan ljubičasti luk, 100 g zelenih maslina, 100 g susama, čeri paradajz, dve kašičice hronosenfa, jedan limun, so, biber, maslinovo ulje.
ISPROBAJTE I… Piletinu sa bademima
Priprema: Belo meso odvojte od kostiju i isecite na tračice. Posolite ga i pobiberite po ukusu, a zatim sve trake uvaljajte u susam. Tako pripremljeno meso nanižite na štapiće za roštilj i poređajte na pleh preko papira za pečenje. Poprskajte ga s malo ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 do 30 minuta. Zelenu salatu podelite na manje listove, a zatim je operite i prosušite. Ljubičasti luk isecite na tanke kolutove, a paradajz prepolovite. Rasporedite povrće i prelijte ga dresingom od limunovog soka, maslinovog ulja i senfa. Sve pažljivo promešajte, pa na kraju dodajte ispečene pileće ražnjiće i dekorišite s nekoliko zelenih maslina.
Nutritivna vrednost po porciji, oko: 210 kalorija, 6 g ugljenih hidrata, 13,4 g masti, 16,8 proteina.
Savet: Po želji, na ražnjiće možete nizati neizmenično meso i komadiće zelene paprike.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net