Potrebno: Komad čičoke od oko 300 g, 40 g kisele pavlake, so, biber, muskatni oraščić i seckani vlašac
Priprema: Operete čičoku, oljuštite je, pa je stavite u posoljenu vodu i kuvajte dok ne omekša. Kada je gotova, procedite i ispasirajte je, dodajte kiselu pavlaku i začinite sa malo morske soli, mešavinom mlevenog bibera i obavezno narendajte muškatni oraščić. Pire pospite seckanim vlašcem.
Nutritivne vrednosti po porciji od 80 g: oko 110 kalorija, 2 g proteina, 2 g masti, 13 g ugljenih hidrata (od toga oko 75% biljna vlakna, koja ne utiču na nagli skok šećera u krvi).
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net