"Dijabetes" magazin
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Kako se pripremiti za operaciju
Nova ohrabrujuća otkrića
Resveratrol pomaže dijabetičarima
Cink sprečava komplikacije
“Pametni” insulin će nadmudriti dijabetes?
Istinita priča: Ne smeta mi da govorim o...
Istinita priča – Ne smeta mi da govorim...
MUČI VAS KONSTIPACIJA?
Domovima zdravlja vraćena savetovališta za dijabetes
Širom Srbije obeležen Svetski dan dijabetesa

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

Pita s tikvicama

November 22, 2017

ZA 4 OSOBE
Vreme pripreme: 60 minuta

SASTOJCI:
* 3 manje tikvice * 1 mala glavica crnog luka * 2 čena belog luka * 4 krupna jajeta * 1 dl vode * 2 kašike seckanog bosiljka * 2 šolje bebi-spanaća * 100 g čeri paradajza *100 g šunke * morska so * dozvoljeno ulje

1. Tikvice dobro operite i zajedno s ljuskom, pomoću noža za guljenje, isecite ih na listove. Posolite ih i ostavite da puste sok.
2. Crni i beli luk isecite na kockice, čeri paradajz na polovine, a šunku na tanke listove.
3. Jaja umutite sa 1 dl vode, dodajte seckani bosiljak i začine po ukusu.
4. Na malo ulja propržite crni i beli luk da blago porumene.
5. Manju okruglu tepsiju nauljite i u nju rasporedite polovinu tikvica, pospite ih polovinom prženog luka, spanaća, čeri paradajza i šunke pa prelijte polovinom smese od jaja. Postupak filovanja ponovite još jednom da biste utrošili preostali materijal.
6. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.

Foto: Arhiva magazina Dijabetes
 

VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Pita s tikvicama was last modified: November 22nd, 2017 by Marina Marić
dijabetes receptipita s tikvicamarecepti
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Marinirana skuša
next post
Zavrtite pedale i po hladnom vremenu!

Informišite se još

Ručak za gurmane: Pikantna krilca

Vekna od banane

Namirnice koje treba izbegavati

Čorba od pasulja s paradajzom

Zdrave zamene za slatkiše

Isprobajte neodoljive poslastice od krušaka

Idealan ručak: Pastirska pita od šampinjona

Rolovani pileći ražnjići s belim lukom

Mediteranski klub


Ostavite komentar Otkaži odgovor

Potražite novi broj na kioscima

  • NOVI BROJ MAGAZINA “DIJABETES” JE U PRODAJI!

Najnovije na sajtu!

  • Isprobajte osvežavajuće poslastice od višanja

  • KINOA: Čudotvorno zrno

  • Dijabetes i libido: Problemi u krevetu nisu nerešivi

  • Izborite se s METEOROPATIJOM

  • KUVAJTE PAMETNO – uštedite ugljene hidrate

  • Zamka zvana sedativ: Sve posledice konzumiranja ovih lekova

  • Kako tumačiti oznake za nutritivne vrednosti na ambalaži?

  • U glavnoj ulozi – pečurke

  • Uz redovno merenje lakše do ciljanih vrednosti

  • Isprobajte neodoljive poslastice od krušaka

Ishrana dijabetičara

  • Isprobajte osvežavajuće poslastice od višanja

    Apr 25, 2018
  • KINOA: Čudotvorno zrno

    Apr 25, 2018
  • Izborite se s METEOROPATIJOM

    Apr 24, 2018

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved. Designed and Developed by Color Press Magazini


Back To Top