Sastojci:
6 čenova belog luka, 2 kašike kokosovog ulja, 1 veza naseckanog mladog luka, 1 veći beli krompir, 1 brokoli srednje veličine (oko 500 g), 0,7 l vode,
1 kašika soka od limuna, kašičica do dve kurkume, himalajska so.
ISPROBAJTE I… Mafine od karfiola i brokolija
Priprema:
Oljuštite beli luk i celog ga pržite u kokosovom ulju u dubljem tiganju. Dodajte sitno seckan mladi luk i pržite to oko minut-dva. Oljuštite i iseckajte krompir na manje komade. Brokoli takođe isecite na male komade, ubacite ga u lonac i dodajte vodu. Kuvajte dok ne provri i ostavite da ključa desetak minuta. Kad povrće omekša, dodajte mu prethodno izdinstan beli i mladi luk.
Sve zajedno blendirajte dok čorba ne postane ravnomerno gusta. Dodajte malo vode, ako je pregusto. Sipajte ostatak vode do željene gustine. Začinite limunovim sokom, kurkumom i himalajskom solju.
Dovoljno za tri obroka. Nutritivna vrednost po porciji: 180 kalorija, 6,6 g proteina, 11,7 g masti, 21,1 g ugljenih hidrata (visok procenat biljnih vlakana).
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net