Ne možete da zamislite doručak bez hleba, ali želite da izbegnete posledični skok nivoa glukoze u krvi? Poslušajte ove savete…
Izborom ugljenih hidrata s nižim glikemijskim indeksom, koji se sporije vare i apsorbuju, može se olakšati glikoregulacija, održavanje telesne mase, nizak nivo masnoća u krvi, a duže se održava i osećaj sitosti.
Hleb je jedna od ugljenohidratnih namirnica kod koje se računa GI.
Većina hlebova koji se kupuju u supermarketima imaju visok GI – regularni beli i integralni hleb imaju GI oko 70. Zato je najbolje da kupujete hleb s drugim vrstama žitarica, ili onaj kojem su proizvođači smanjili procenat skroba, a nisu dodali kvasac i šećer.
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net