"Dijabetes" magazin
  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Pitali smo stručnjaka
GOST U SPAVAĆOJ SOBI: Problemi u krevetu su...
PANKREAS tihi gospodar dijabetesa
Postoji pet vrsta dijabetesa
Pitali smo stručnjaka
Kako održati vitalnost tela i duha?
PRE MERENJA GLUKOZE obavezno perite ruke!
Da li je dijabetes tipa 2 izlečiv?
Koje su namirnice i vitamini naročito korisni za...
Kako da učinite obroke zdravijima?

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

Predjelo sa speltom i paprikama

June 8, 2018

Sastojci: šolja i po spelte u zrnu, jedan crni luk, pola praziluka, dve paprike, čen belog luka, prstohvat ljute paprike, so, biber, seckani peršun, vlašac, bosiljak, ulje.

Priprema: Uveče potopite šolju i po spelte u zrnu i ostavite to da odstoji do jutra. Narednog dana sipajte novu vodu i stavite je da se kuva. Kad tečnost provri, snizite temperaturu i ostavite da se zrna kuvaju na laganoj vatri dok ne omekšaju (oko 90 minuta). Crni luk, prazluk i papriku sitno iseckajte i propržite na malo dozvoljenog ulja. U tiganj potom ubacite seckani beli luk i kuvanu speltu, a onda sve začinite po ukusu – s malo soli, bibera ili ljute paprike.

ISPROBAJTE I… Delikatese sa tunjevinom

Na kraju pospite jelo seckanim začinskim biljem. Na tanjir položite adekvatan obruč i napuniti ga pripremljenom mešavinom. Sve dobro pritisnite, tako da ne ostane praznog prostora između zrna spelte i kockica povrća, a zatim polako sklonite kalup, dekorišite jelo grančicom bosiljka i odmah ga poslužite.
Nutritivne vrednosti po porciji oko: 190 kalorija, 30,9 g ugljenih hidrata (spororesorbujući UH, ne podižu naglo nivo šećera u krvi) , 6 g masti, 6,4 proteina.

Savet: Možete napraviti veću količinu spelte i zamrznuti je u manjim posudicama, a onda je koristiti po potrebi.

VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Predjelo sa speltom i paprikama was last modified: June 8th, 2018 by Aleksandra Dudvarski
jela sa speltompaprikaspelta
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Vežbajte kod kuće
next post
Brže do bolje kondicije

Informišite se još

Potaž od mladog luka i brokolija

Supa od piletine i ječma

3 nove ideje s mesnim okruglicama

Kolači od čokolade s bademom i čija...

Pileći ražnjići sa susamom

Domaći kolači – po vašoj meri!

Ostaci jučerašnjeg ručka za stabilan nivo šećera

Namaz od avokada

Savetuju li vas pogrešno? Istine i zablude...


Ostavite komentar Otkaži odgovor

Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu!

  • Prelistavamo januarsko- februarski broj!

  • Jetra i dijabetes – naučite ih da žive u harmoniji

  • Napravite plan za sezonu prehlade i gripa

  • Svakodnevna aktivnost koju nećete ni primetiti

  • 10 načina da održite kontinuitet u mršavljenju

  • Počastite se prazničnim kolačićima

  • ZIMSKA JELA za gurmanski užitak

  • Ostaci jučerašnjeg ručka za stabilan nivo šećera

  • Sedmodnevni jelovnik za poboljšanje lipidnog statusa

  • Sprečite oscilacije glukoze – čilijem!

Ishrana dijabetičara

  • Jetra i dijabetes – naučite ih...

    Dec 24, 2018
  • 10 načina da održite kontinuitet u...

    Dec 24, 2018
  • Počastite se prazničnim kolačićima

    Dec 24, 2018

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved.


Back To Top