Sastojci: 4 jajeta, 1/2 čaše kukuruznog brašna, 1/2 čaše speltinog brašna, 1 čaša pšeničnog brašna, 1 čaša mleka, 1 čaša ulja, 1/2 kašičice praška za pecivo, 1 kašičica soli, oko 100 g sira, 1 vezica blitve, so, mešavina bibera (mera je čaša od jogurta od 2 dl)
Priprema:
Blitvu operite, odstranite joj deblje žilice pa je isecite nakrupno. Umutite belanca u čvrst šne, posebno umutite žumanca, sjedinite ih i laganim miksovanjem umutite u penastu smesu. Potom dodajte i ostale sastojke, a na kraju i blitvu i izmrvljen sir, sve vreme lagano mešajući. Kalup za pečenje namastite i pospite ga sa malo brašna, pa izručite smesu. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko pola sata, ili dok fino ne porumeni odozgo.
Nutritivna vrednost za jedan komad: 185 kalorija, 7 g proteina, 8 g masti, 11 g ugljenih hidrata
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net