"Dijabetes" magazin
  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas
10 brzih rešenja za opstipaciju
Dijabetes & predrasude
Sezona je druženja i… izazova za glikemiju
Dijabetes uzrokuje glavobolju
Ublažite nuspojave antidijabetika
HIPOGLIKEMIJA: Sve što treba da znate
Diabetiker vitamine – Vaša dnevna doza zdravlja
Dijabetološki savez Srbije pokrenuo kampanju ,,770.000″
Sprečite insulinsku rezistenciju i živite duže!

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

Punjeni šampinjoni s mocarelom

November 20, 2017

ZA 4 OSOBE
Vreme pripreme 35 minuta
SASTOJCI:

*12 većih šampinjona * 50 g dimljene pečenice * 200 g brokolija * 150 g mocarele * 1/2 struka praziluka *1 belance * 5 kašika dozvoljenog ulja * morska so
Priprema:
1. Drške šampinjona odvojte od klobuka i isecite ih na kockice.
2. Praziluk i pečenicu takođe isecite na kockice.
3. Cvetove brokolija odvojte od drške, a potom ih kratko blanširajte u slanoj vodi ili kuvajte na pari, kako bi omekšali.
4. Klobuke šampinjona posolite i kratko propržite na vrelom ulja s obe strane – da porumene. Izvadite ih i ostavite na toplom.
5. Na malo ulja propržite praziluk, a potom dodajte seckane drške šampinjona i dinstajte ih dok suvišna tečnost ne uvri. Izmaknite fil s ringle i ostavite ga da se prohladi, a potom umešajte pečenicu i belance.
6. Pržene klobuke šampinjona poslažite u pleh obložen papirom za pečenje, a potom ih napunite pripremljenim filom. Prekrijte to kolutovima mocarele i odozgo rasporedite cvetove brokolija. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, pa pecite desetak minuta, dok se sir ne rastopi.

Foto: Arhiva magazina Dijabetes
 

VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Punjeni šampinjoni s mocarelom was last modified: November 20th, 2017 by goran
ishrana dijabetičarareceptišampinjoni sa mocarelom
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Izvinite, nisam čuo…
next post
Aloe vera ublažava nefropatiju

Informišite se još

Neodoljivi spoj sira i voća

Pastirska pita od karfiola

Gurmanski užitak

Ćuftice od kuvane ribe

Imunoposlastice i obroci od jagoda

Pita s koprivom i mladim lukom

Sprečite oscilacije glukoze – čilijem!

Rolovano pile s paprikama

BUNDEVA NA TRI NAČINA


Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu!

  • Dijabetes #50: Prelistavamo novi broj

  • Perfektan kvalitet Ruske Carske Čage i Ruskog Carskog Mumia

  • ZELJONKA ORGINAL SSSR – Konačno i u Srbiji!

  • Dijabetes #49: Prelistavamo novi broj!

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas

  • Umotajte u… papir!

  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

  • Dijabetes vas umara?

  • Dijabetes & predrasude

  • Sezona je druženja i… izazova za glikemiju

Ishrana dijabetičara

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti...

    May 7, 2022
  • Umotajte u… papir!

    May 6, 2022
  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

    May 5, 2022

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved.


Back To Top