ZA 4 OSOBE
Vreme pripreme 35 minuta
SASTOJCI:
*12 većih šampinjona * 50 g dimljene pečenice * 200 g brokolija * 150 g mocarele * 1/2 struka praziluka *1 belance * 5 kašika dozvoljenog ulja * morska so
Priprema:
1. Drške šampinjona odvojte od klobuka i isecite ih na kockice.
2. Praziluk i pečenicu takođe isecite na kockice.
3. Cvetove brokolija odvojte od drške, a potom ih kratko blanširajte u slanoj vodi ili kuvajte na pari, kako bi omekšali.
4. Klobuke šampinjona posolite i kratko propržite na vrelom ulja s obe strane – da porumene. Izvadite ih i ostavite na toplom.
5. Na malo ulja propržite praziluk, a potom dodajte seckane drške šampinjona i dinstajte ih dok suvišna tečnost ne uvri. Izmaknite fil s ringle i ostavite ga da se prohladi, a potom umešajte pečenicu i belance.
6. Pržene klobuke šampinjona poslažite u pleh obložen papirom za pečenje, a potom ih napunite pripremljenim filom. Prekrijte to kolutovima mocarele i odozgo rasporedite cvetove brokolija. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, pa pecite desetak minuta, dok se sir ne rastopi.
Foto: Arhiva magazina Dijabetes
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net