Za 4 osobe
Vreme pripreme: 60 min.
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
1 limun
1 manji karfiol
1 tikvica
so
biber
ruzmarin
beli luk
maslinovo ulje
Priprema:
1. Pileće meso iseckajte na kockice 1×1 cm i prelijte ih marinadom od maslinovog ulja, limunovog soka, seckanog ruzmarina i belog luka. Posudu pokrijte folijom i ostaviti barem na pola sata u frižideru.
2. Karfiol podelite na cvetiće, a tikvicu iseckajte na tanke šnite zajedno s korom.
3. Drvene štapiće držite u hladnoj vodi desetak minuta, a potom na njih naizmenično ređajte kockice piletine, cvetiće karfiola i listiće tikvica skupljene kao lepeza.
Poređajte ražnjiće na pleh, prelijte ih sa malo ulja, pa sve posoliti i pobiberiti po ukusu. Pecite u gornjem delu rerne na 200 stepeni C oko 20-30 minuta.
NUTRITIVNE VREDNOSTI po ražnjiću (dozvoljen jedan po obroku): oko 190 kalorija, oko 27 g proteina, oko 6,5 g masti, oko 2,8 g ugljenih hidrata
Foto: Arhiva magazina
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net