Sastojci:
600 g mlevenog junećeg mesa, 100 g pečene crvene paprike, 50 g crnih maslina bez koštice, 50 g zelenih maslina bez koštice, veza peršuna, 1 glavica crvenog luka, nekoliko čenova belog luka, 1 kašika paradajz-sosa, 1 jaje, ulje, suvi biljni začini, so, biber, origano.
ISPROBAJTE I… Piletina prste da poližeš!
Priprema:
Na malo ulja izdinstajte obe vrste luka. Kad to bude gotovo, ostavite sa strane da se ohladi. Za to vreme iseckajte masline i peršun, a zatim ih sjedinite s ohlađenim lukom. Sve zajedno umesite s mlevenim mesom i jajetom, a potom začinite. Duguljasti kalup obložite papirom za pečenje pa ređajte: pola smese s mesom, red paprika, ostatak mesa… Pecite na 150 do 180 stepeni C, 50 do 60 minuta.
Nutritivna vrednost po komadu oko: 150 kalorija, 12,3 g proteina, 10 g masti, 2,2 g ugljenih hidrata.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net