ZA 4 OSOBE
Vreme pripreme: 105 minuta
SASTOJCI:
* 6 većih listova kiselog kupusa * 1 kg mlevenog junećeg mesa * 1 veća glavica crnog luka * 2 čena belog luka * 1 belance * 1 ravna kašičica mlevene paprike * 200 g karfiola * morska so * biber * dozvoljeno ulje
PRIPREMA:
1. Crni i beli luk sitno iseckajte, karfiol izrendajte nakrupno.
2. Na malo ulja propržite crni i beli luk da porumene.
3. U vanglici sjedinite mlevenu junetinu s prženim lukom, karfiolom i belancetom. Dodajte mlevenu papriku i začine po ukusu pa dobro izmešajte.
4. Listove kiselog kupusa operite i ocedite, a zadebljanja po sredini odstranite.
5. Na radnu površinu postavite listove kupusa u dva reda jedan do drugog, tako da se na krajevima preklapaju formirajući pravougaonik.
6. Preko podloge od kupusa ravnomerno nanesite smesu od mlevenog mesa vodeći računa o tome da krajevi ostanu prazni. Bočne strane kupusa presavijte prema sredini pa filovane listove pažljivo smotajte u rolat.
7. Punjeni rolat uvijte u foliju i stavite u nauljenu tepsiju. Sipajte oko 1 dl vode i 60 minuta pecite u rerni zagrejanoj na 200°C. Nakon toga sklonite foliju pa rolat vratite da se zapeče.
Foto: Arhiva magazina Dijabetes
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net