Za 4 rolata
Sastojci:
300 g pilećeg belog mesa, 2 kašičice senfa, biljni suvi začin, so, biber, čili papričica u prahu, 6 kolutova šunke, 50 g rendanog kačkavalja, 6 tankih šnita slanine
ISPROBAJTE I… Piletinu sa bademima
Način pripreme:
Meso izlupajte, a zatim formirajte šniclu pogodnu za rolovanje i stavite je na providnu foliju. Premažite je senfom i začinite, a potom stavite na nju šunku i rendani kačkavalj. Urolajte šniclu pa rolat umotajte u slaninicu. Po potrebi, rolat pričvrstite čačkalicama i ibacite ga u podmazani pleh. Pleh prekrijte alu-folijom. Pecite na 200 stepeni C, oko 30 minuta. Sklonite foliju i pecite dok slanina ne postane hrskava.
Nutritivna vrednost po rolatu oko: 150 kalorija 17 g proteina, 16 g masti, 1 g ugljenih hidrata.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net