"Dijabetes" magazin
  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas
10 brzih rešenja za opstipaciju
Dijabetes & predrasude
Sezona je druženja i… izazova za glikemiju
Dijabetes uzrokuje glavobolju
Ublažite nuspojave antidijabetika
HIPOGLIKEMIJA: Sve što treba da znate
Diabetiker vitamine – Vaša dnevna doza zdravlja
Dijabetološki savez Srbije pokrenuo kampanju ,,770.000″
Sprečite insulinsku rezistenciju i živite duže!

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

Ručak za gurmane: Pikantna krilca

April 12, 2018

Ne morate biti posebno vešti u kuhinji da biste napravili fantastične specijalitete. Predstavljamo vam maštovite recepte koji će vam osvežiti jelovnik.

Ručak za dijabetičare: Pikantna krilca

(Za 4 osobe; Vreme pripreme: 50 minuta)

Sastojci:
1 kg pilećih krila
1 kašičica soli
1 kašičica mlevene slatke paprike
1/2 kašičice čili pahuljica
1/4 kašičice mlevenog bibera
1/4 kašičice đumbira u prahu
1/2 glavice belog luka
2 do 3 lista lovora

Preporučujemo i… Supu od piletine i ječma

Priprema:
1. Pileća krilca dobro operite i prosušite kuhinjskim papirom.
2. Pomešajte so, slatku i ljutu papriku, mleveni biber i đumbir, a zatim u tu mešavinu uvaljajte krilca pa sve dobro promešajte.
3. Začinjena krilca stavite u kesu za pečenje, gde ćete zatim ubaciti listiće lovora i presečeni beli luk. Kesu dobro zatvorite pa je stavite u zagrejanu rernu – da se sve peče (oko 30 minuta) na 200 stepeni C.
4. Pred kraj pečenja rasecite kesu, a krilca ostavite još desetak minuta u rerni – da se fino zapeku.

Napomena: Začinjena krilca možete peći i u plehu, samo ih lepo raširite i poprskajte s malo ulja.

Nutritivna vrednost po porciji: oko 450 kalorija, 37 g proteina, 32 g masti, 4 g ugljenih hidrata.

 

VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Ručak za gurmane: Pikantna krilca was last modified: April 12th, 2018 by Aleksandra Dudvarski
dijabetes i ishranarecepti za dijabetičareručak za dijabetičare
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Snizite šećer – hodajući!
next post
Lagani obroci: Predlozi za savršenu večeru

Informišite se još

Detoks jelovnik za sedam dana

Moćni tandem: prebiotici & probiotici

Umotajte u… papir!

Praziluk – čuvar zdravlja

Porčeta

Ražnjići s piletinom i karfiolom

PREDIJABETES: Suplementi uzvraćaju udarac!

Pljeskavice bez mesa – moguće je!

Ne, voće nije zabranjeno


Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu!

  • Dijabetes #50: Prelistavamo novi broj

  • Perfektan kvalitet Ruske Carske Čage i Ruskog Carskog Mumia

  • ZELJONKA ORGINAL SSSR – Konačno i u Srbiji!

  • Dijabetes #49: Prelistavamo novi broj!

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas

  • Umotajte u… papir!

  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

  • Dijabetes vas umara?

  • Dijabetes & predrasude

  • Sezona je druženja i… izazova za glikemiju

Ishrana dijabetičara

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti...

    May 7, 2022
  • Umotajte u… papir!

    May 6, 2022
  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

    May 5, 2022

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved.


Back To Top