Ne morate biti posebno vešti u kuhinji da biste napravili fantastične specijalitete. Predstavljamo vam maštovite recepte koji će vam osvežiti jelovnik.
Ručak za dijabetičare: Pikantna krilca
(Za 4 osobe; Vreme pripreme: 50 minuta)
Sastojci:
1 kg pilećih krila
1 kašičica soli
1 kašičica mlevene slatke paprike
1/2 kašičice čili pahuljica
1/4 kašičice mlevenog bibera
1/4 kašičice đumbira u prahu
1/2 glavice belog luka
2 do 3 lista lovora
Preporučujemo i… Supu od piletine i ječma
Priprema:
1. Pileća krilca dobro operite i prosušite kuhinjskim papirom.
2. Pomešajte so, slatku i ljutu papriku, mleveni biber i đumbir, a zatim u tu mešavinu uvaljajte krilca pa sve dobro promešajte.
3. Začinjena krilca stavite u kesu za pečenje, gde ćete zatim ubaciti listiće lovora i presečeni beli luk. Kesu dobro zatvorite pa je stavite u zagrejanu rernu – da se sve peče (oko 30 minuta) na 200 stepeni C.
4. Pred kraj pečenja rasecite kesu, a krilca ostavite još desetak minuta u rerni – da se fino zapeku.
Napomena: Začinjena krilca možete peći i u plehu, samo ih lepo raširite i poprskajte s malo ulja.
Nutritivna vrednost po porciji: oko 450 kalorija, 37 g proteina, 32 g masti, 4 g ugljenih hidrata.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net