Za dve osobe
Vreme pripreme: 20 minuta
2 manje kelerabe * listovi kelerabe * 1/2 zelene jabuke * 1 manja bela rotkva * manji komad praziluka * 50 g krem sira * 1 kašika soka od limuna * 1 kašika vinskog sirćeta * 1 kašika maslinovog ulja * malo morske ili himalajske roze soli * listovi sveže nane * 1 ravna kašičica parmezana * sitno seckan luk vlašac
1. Kelerabu oljuštite pa je izrendajte nakrupno.
2. Listove operite te ih sklonite sa strane.
3. Jabuku i belu rotkvu takođe izrendajte nakrupno, a praziluk isecite na tanke šnite.
4. Povrće izmešajte u dubljoj činiji, gde ste prethodno pomešali krem sir sa sokom od limuna, morskom soli, sirćetom i uljem.
5. Salatu pospite parmezanom, a odozgo stavite listove nane i sitno seckan vlašac. Ukrasite listovima kelerabe.
Savet: Ako se redovno jede, keleraba sprečava pojavu kamena u bubregu, a zahvaljujući kalijumu – reguliše krvni pritisak.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net