Za 4 osobe
Vreme pripreme: 50 minuta
Sastojci:
20-30 neprskanih listova vinove loze
1 veza mladog luka
1 manja tikvica
1 zelena paprika
1 čen belog luka
180 g tunjevine
so
biber
peršunov list
Priprema:
1. Luk sitno iseckati i propržiti na malo dozvoljenog ulja, tek da postane staklast.
2. Papriku i tikvicu iseckati na kockice i propržiti zajedno s lukom. Kad povrće omekša a suvišna tečnosti ispari, dodati tunjevinu i začiniti po ukusu.
3. Na svaki list staviti po kašiku fila, preklopiti ivice tako da fil ne iscuri, pa zaviti sarme. Ređati ih u šerpu jednu do druge a potom preliti vodom da ogreznu.
4. Šerpu poklopiti i kuvati oko pola sata dok sarmice ne omekšaju. Poslužiti ih uz sezonsku salatu.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net