"Dijabetes" magazin
  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas
10 brzih rešenja za opstipaciju
Dijabetes & predrasude
Sezona je druženja i… izazova za glikemiju
Dijabetes uzrokuje glavobolju
Ublažite nuspojave antidijabetika
HIPOGLIKEMIJA: Sve što treba da znate
Diabetiker vitamine – Vaša dnevna doza zdravlja
Dijabetološki savez Srbije pokrenuo kampanju ,,770.000″
Sprečite insulinsku rezistenciju i živite duže!

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

Slani keks od ovsa s origanom

June 21, 2018

Sastojci: 50 g raženih pahuljica, 50 g ječmenih pahuljica, 100 g ovsenih pahuljica, 50 g susama, 50 g pšeničnih klica, kašičica kima, pola čaše maslinovog ili bundevinog ulja, 1,5 dl vode, 125 g maslaca, 1 prašak za pecivo, 1 kašičica himalajske soli, 1 kašičica origana, 100 g ječmenog brašna, 100 g običnog pšeničnog brašna, 100 g integralnog pšeničnog brašna.

ISPROBAJTE I… Mafine sa patlidžanom

Priprema: Pahuljice, pšenične klice, kim i susamovo seme pomešajte s uljem, a zatim dodajte tome vodu. Ostavite sve da odstoji oko 30 minuta. Zatim dodajte omekšali maslac, prašak za pecivo, morsku so, origano i mešavinu brašna. Rukom mesite testo da se sve dobro sjedini, a onda ostavite da odstoji oko dva sata.

Nakon stajanja, testo rastanjite na debljinu prsta, vadite modlom razne oblike keksića pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni, oko 20 minuta.
Ovako pripremljeni keksići mogu stajati dugo, ukoliko ih držite u dobro zatvorenoj tegli na hladnijem, tamnijem mestu, ali ne u frižideru.
Nutritivna vrednost po keksu od oko 35 g: 90 kalorija, 4 g proteina, 7 g masti, 11 g ugljenih hidrata.

VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Slani keks od ovsa s origanom was last modified: June 21st, 2018 by Aleksandra Dudvarski
slani keksslani keks sa origanom
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Salata u tegli
next post
Domaći čips s kurkumom i alevom paprikom

Informišite se još

Čorba od pasulja s paradajzom

Kolač sa limunom

Pileći ražnjići sa susamom

Spelta: Magična moć drevne žitarice

Namaz od avokada

STOMAK ZDRAVLJE ČUVA

Punjeni šampinjoni s mocarelom

Paradajz punjen sočivom, feta sirom, pirinčem i...

Marokanske ćufte u ljutom umaku


Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu!

  • Dijabetes #50: Prelistavamo novi broj

  • Perfektan kvalitet Ruske Carske Čage i Ruskog Carskog Mumia

  • ZELJONKA ORGINAL SSSR – Konačno i u Srbiji!

  • Dijabetes #49: Prelistavamo novi broj!

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas

  • Umotajte u… papir!

  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

  • Dijabetes vas umara?

  • Dijabetes & predrasude

  • Sezona je druženja i… izazova za glikemiju

Ishrana dijabetičara

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti...

    May 7, 2022
  • Umotajte u… papir!

    May 6, 2022
  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

    May 5, 2022

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved.


Back To Top