Sorbe od cimeta
Sastojci:
2 šolje ključale vode
4 vrećice crnog čaja
50 g termostabilne zamene
za šećer
sveže ceđen limunov sok
1 šolja ledene vode
2 ravne kašičice cimeta u prahu
cimet štapići
Priprema:
Stavite vrećice čaja u dve šolje ključale vode, poklopite i ostavite u posudi oko 15 minuta. Izvadite vrećice, dodajte u čaj termostabilnu zamenu za šećer, mešajući dok se ne istopi. Ostavite čaj da se u potpunosti ohladi. Dodajte mu limunov sok, šolju ledene vode, cimet, sve dobro razmutite i rashladite u frižideru, oko sat vremena. Čaj sa cimetom stavite u zamrzivač da se zaledi, pa kad je skoro pa zaleđen, dobro ga izmutite da dobijete kristalni izgled. Sipajte ga u čaše i dodajte štapić cejlonskog cimeta.
Nutritivna vrednost po porciji od oko 100 g: 50 kalorija, 0,3 g proteina, 0,1 g masti, 5,3 g ugljenih hidrata
ISPROBAJTE I:
KUGLICE KOJE SE TOPE U USTIMA
Foto: Guliver/Thinkstcok
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net