Studija sprovedena u Velikoj Britaniji pokazala je da redovnim konzumiranjem spanaća možemo smanjiti rizik od dijabetesa za čak 14 odsto. Ali, to nije sve, navodi naša saradnica, nutricionistkinja Ivana Đurović. Ovo povrće bogato je luteinom i zeaksantinom, antioksidansima koji sprečavaju očne poremećaje i ublažavaju simptome ukoliko su se promene na oku već pojavile.
Pozitivno utiče na poboljšanje krvne slike, jača srčani mišić, reguliše krvni pritisak i čisti organizam od toksina. Bogat je celulozom, deluje umirujuće na želudac i olakšava proces varenja. Najbolje je da ga koristite u svežem stanju, iako je i smrznut takođe kvalitetan. Kad ga pripremate, obavezno odstranite drške, jer sadrže oksalnu kiselinu, štetnu po organizam.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net