Za 4 osobe
Sastojci:
PUTER
ŠARGAREPA
LUK
BELI LUK
LIMUNOV SOK
PERŠUNOV LIST
Priprema:
Na malo putera kratko propržite sitno iseckana 2 crna luka, dodajte sitno seckan čen belog luka i 80 g sitno narendanog đumbira, pa kratko pržite. Čim osetite miris belog luka, dodajte narendanu šargarepu (400 g), posolite, pobiberite, sipajte kašiku limunovog soka i nalijte vodom (tek toliko da voda prekrije povrće). Kuvajte na laganoj vatri poklopljeno, oko 30 minuta. Kad je šargarepa gotova, usitnite je u blenderu, pa je vratite u vodu u kojoj se kuvala. Po želji, dodajte još začina i iseckan peršunov list. Ako je potrebno, razredite supu, pustite da još jednom provri i servirajte.
Nutritivna vrednost po porciji oko 200 kalorija, 2,5 g proteina, 7,2 g masti, 19,3 g ugljenih hidrata
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net