"Dijabetes" magazin
  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas
10 brzih rešenja za opstipaciju
Dijabetes & predrasude
Sezona je druženja i… izazova za glikemiju
Dijabetes uzrokuje glavobolju
Ublažite nuspojave antidijabetika
HIPOGLIKEMIJA: Sve što treba da znate
Diabetiker vitamine – Vaša dnevna doza zdravlja
Dijabetološki savez Srbije pokrenuo kampanju ,,770.000″
Sprečite insulinsku rezistenciju i živite duže!

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

Tart od jagoda i limuna

May 31, 2018

(za 16 porcija)

Za testo: 200 g brašna, 100 g maslaca (iseckanog u komadiće), pola kašičice soli, kašika termostabilnog zaslađivača, jedno jaje, vode po potrebi.
Za nadev: tri jajeta, 50 g termostabilnog zaslađivača, tri limuna (i kora i sok), 100 g šlaga za dijabetičare.
Za ukras: zrnca nara , 200 g jagoda

ISPROBAJTE I… Rolat od jagoda

Priprema:
Pomešajte brašno, so i termostabilni zaslađivač, a zatim uvaljajte komadiće maslaca u brašno dok ne dobijete mrvičasto testo. Odvojeno umutite jaje, koje ćete potom dodati testu, pa sve dobro umesite. Po potrebi, možete dodati nekoliko kašika hladne vode, kako biste bolje zamesili testo.
Od testa oblikujte loptu, uvijte je u foliju i stavite u frižider da se dobro ohladi.
Dok se testo hladi, pripremite nadev od limuna. Umutite šlag, a zatim posebno umutite jaja, termostabilnu zamenu za šećer, narednanu limunovu koricu i limunov sok. Pomešajte to s prethodno umućenim šlagom.
Na pobrašnjenoj dasci razvucite testo, nešto veće od okruglog pleha za pečenje, da biste obložili unutrašnjost pleha. Prebacite testo na pleh, utapkajte ga i obložite ivica kalupa. Zatim ga stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni C, pa pecite desetak minuta. Potom snizite temperaturu na 180 stepeni, a zatim izvadite testo iz rerne. Sipajte preko testa nadev, a zatim ga vratite u rernu i pecite još pola sata. Povremeno proveravajte da pita ne zagori.
Pitu služite hladnu, a pre služenja ukrasite je isečenim jagodama i zrncima nara.

Nutritivna vrednost po porciji: oko 270 kalorija, 8,1 g proteina, 9 g masti, 12,2 g ugljenih hidrata.

Recepte priredila Ivana Đurović, nutricionistkinja

VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Tart od jagoda i limuna was last modified: May 31st, 2018 by Aleksandra Dudvarski
jagodelimuntart s jagodamatart sa jagodama i limunom
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Sačuvajte zdravlje stopala
next post
Smanjite upotrebu soli

Informišite se još

Čorba od pasulja s paradajzom

Mafini s patlidžanom

Sočne poslastice od šljiva

Mmmm… pica!

Kolači od čokolade s bademom i čija...

Paketići od praziluka s ribom

Važno je znati: Usvojte ove navike ishrane

Rolovano pile s paprikama

Idealna letnja poslastica: čizkejk


Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu!

  • Dijabetes #50: Prelistavamo novi broj

  • Perfektan kvalitet Ruske Carske Čage i Ruskog Carskog Mumia

  • ZELJONKA ORGINAL SSSR – Konačno i u Srbiji!

  • Dijabetes #49: Prelistavamo novi broj!

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas

  • Umotajte u… papir!

  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

  • Dijabetes vas umara?

  • Dijabetes & predrasude

  • Sezona je druženja i… izazova za glikemiju

Ishrana dijabetičara

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti...

    May 7, 2022
  • Umotajte u… papir!

    May 6, 2022
  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

    May 5, 2022

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved.


Back To Top